Viktig meddelande

Vi kommer att stänga denna webbplats den 15 augusti 2023. Om du håller på att skapa något, vänligen slutför din beställning senast den 13 augusti. Efter stängningen vill vi fortsätta att föreviga dina favoritminnen via vårt partner varumärke Önskefoto. Funderar du på något kan du läsa våra vanligaste frågor här.

Integritetsmeddelande

Inledning

Detta är integritetspolicyn för "albelli", innebär sammantaget Albelli B.V. inklusive alla dess dotterbolag AlbumPrinter Holding B.V., AlbumPrinter Services B.V., AlbumPrinter Productions B.V., AlbumPrinter.com B.V., AlbumPrinter Norway AS, FotoKnudsen AS och Resnap B.V. och associerade varumärken albelli, fotoknudsen, bonusprint, onskefoto och resnap. (nedan kallade "albelli", ”vi”, ”oss” och ”vår”).

I denna integritetspolicy informerar vi våra kunder och webbplatsbesökare (nedan kallade ”du”, ”din” och ”dina”) om hur vi hanterar och skyddar personuppgifter.

Vi förklarar bland annat vilka vi är, hur och i vilka syften vi behandlar personuppgifter och hur du kan utöva din rätt till integritet. Vi tillhandahåller även annan information som kan vara relevant för dig.

Vi har gjort allt för att tillhandahålla informationen på ett tydligt och klart språk. Om du ändå har frågor om vår användning av dina personuppgifter efter att du läst denna integritetspolicy så kan du kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen i avsnitt 10 i policyn.

Integritetspolicy kan komma att ändras då och då. Den senaste versionen av integritetspolicyn publiceras på vår webbplats. De senaste ändringarna av integritetspolicyn gjordes i mai 2023.

Vem gäller integritetspolicyn?

Integritetspolicy gäller behandlingen av våra kunders och webbplatsbesökares personuppgifter. Integritetspolicy gäller inte behandlingen av personuppgifter som tillhör jobbsökande, anställda och leverantörer som arbetar för en albelli-ansluten enhet.

Vi har fastställt särskilda policyer som gäller dessa kategorier av individer. När du interagerar med oss och vi identifierar dig som en person i en av dessa kategorier delar vi den relevanta integritetspolicyn med dig.

Vem är personuppgiftsansvarig?

Vårt företag består av en grupp varumärken som tillhandahåller fotoprodukter till kunder över hela världen. Vårt huvudkontor finns på Stationsplein 53-57 (1012 AB) i Amsterdam, Nederländerna.

Såvida inget annat anges i denna integritetspolicy eller i någon annan särskild integritetspolicy som du får, är albelli personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter, tillsammans med den albelli enhet som anges i de villkor eller användarvillkor som finns tillgängliga på webbplatsen eller mobilappen där du skapar ditt konto och/eller fotoprodukt och/eller gör din beställning.

Hur och varför behandlar vi dina personuppgifter?

Skapa en fotoprodukt

Om du vill skapa en fotoprodukt, spara och temporärt lagra dina projekt måste du först skapa ett konto. För att kunna skapa ett konto måste du ge oss din e-postadress och ett lösenord. Utöver dessa uppgifter kan du även frivilligt lägga till andra personuppgifter i ditt konto, som för- och efternamn, kön, födelsedatum, adress och företagsnamn.

När du väl har ett konto kan du börja skapa personliga fotoprodukter med hjälp av vår fotoredigerare (antingen på vår webbplats eller genom att ladda ner vår fotoredigerare till din enhet). För att kunna göra din produkt personlig behandlar vi fotona som du överför via vår webbplats.

Behandlingen av dessa personuppgifter är baserad på ett avtal – mer specifikt för att vidta åtgärder innan vi ingår ett avtal med dig – samt ett berättigat intresse. Genom att lägga till personuppgifter i ditt konto sparar du tid när du gör en beställning och det ligger även i ditt intresse att kunna lagra dina projekt på ditt eget konto så att du kan arbete med dem i egen takt innan du beställer dem.

Begär en onlineversion av din fotobok och lägg till din fotobok i vårt inspirationsgalleri

Om du vill kan du be om en onlineversion av en fotobok som du har beställt. Du kan skicka in din begäran till oss från ditt konto. Du kan dela onlineversioner via e-post och sociala medier eller bädda in dem i en blogg eller på en webbplats genom att använda en offentlig länk som vi skapar åt dig. Fotoboken indexeras inte av sökmotorer som Google, men den är tillgänglig på internet för alla som har tillgång till länken. Vi behandlar fotoboken och dess innehåll baserat på ditt samtycke.

Onlineversioner av fotoböcker kan läggas till i inspirationsgalleriet på våra webbplatser. Om du lägger till din fotobok i galleriet syns fotoboken på våra webbplatser i galleriet som inspiration för andra. Vi visar ditt förnamn tillsammans med fotoboken. Vi kan också lägga till taggar (nyckelord) så att vi kan visa fotoböcker för (potentiella) kunder som kan vara relevanta för dem. Observera att fotoböcker i inspirationsgalleriet indexeras av sökmaskiner som Google. Vi kan även lägga till sidor från fotoböcker i galleriet i våra kommersiella meddelanden som nyhetsbrev och annonser på sociala medier. Vi ber om ditt samtycke när vi placerar din fotobok i vårt galleri.

När det finns andra personer i onlineversionen av din fotobok baserar vi behandlingen av deras personuppgifter på ett berättigat intresse (se paragraf 5 i denna integritetspolicy). Observera att om en person inte vill att vi visar hans eller hennes bild i onlineversionen av din fotobok har vi rätt att ta bort fotoboken från vårt inspirationsgalleri eller inaktivera den offentliga länken omedelbart och utan att meddela dig i förväg.

Organisera och lagra foton

I vissa länder får kunder av vissa varumärken lov att använda en tjänst för att organisera och lagra foton. Om du uppfyller kriterierna kan du registrera dig för den här tjänsten via ditt konto. Med hjälp av tjänsten kan du lagra digitala bilder som du laddar upp genom vår webbplats eller mobilapp. Du kan avbryta tjänsten när du vill.

Behandlingen av dina foton i detta avseende baseras på ditt samtycke eller på ett berättigat intresse i de fall där det finns personer i fotona som lagras (se paragraf 5 i denna integritetspolicy).

Mobilapp

Vi tillhandahåller en mobilapp för iOS- och Android-enheter som finns tillgänglig i Apple App Store och Google Play. Appen kan användas för att skapa våra fotoprodukter på en telefon, surfplatta eller bärbar dator. För att se i vilket land du befinner dig, och därmed var du mest sannolikt vill beställa våra fotoprodukter, använder vi antingen dina landsinställningar (när du använder en iOS-enhet) eller din IP-adress (när du använder en Android-enhet).

För att logga in på appen måste du ange dina kontouppgifter. Utöver dessa uppgifter behandlar vi även fotona du överför till appen och använder för att skapa dina fotoprodukter. Behandlingen av dessa personuppgifter baseras på ett avtal samt ett berättigat intresse. Du hittar mer information om detta i paragrafen "Skapa en fotoprodukt".

När du är redo att köpa en produkt kan du behöva tillhandahålla mer personuppgifter för att vi ska kunna behandla din betalning och skicka produkten till önskad adress. I detta fall dirigeras du till vår webbplats. Du hittar mer information om detta i paragrafen "Beställ, betala och få din fotoprodukt levererad".

Om du vill att vi tar bort ditt konto använder du knappen "Ta bort mitt konto" på vår webbplats. Du hittar knappen i appens inställningsmeny. Om du även vill ta bort lagrade data i vår app som en fotominibild och kontouppgifter, kan du göra det genom att ta bort appen från din iOS- eller Android-enhet.

Beställ, betala och få din fotoprodukt levererad

Vi behandlar dina personuppgifter för att generera, skriva ut och leverera dina fotoprodukter. Detta omfattar fotona du har överfört, dina beställningsuppgifter, din kontaktinformation och din fakturerings- och leveransadress. Vi baserar behandlingen av dessa personuppgifter på fullgörandet av avtalet som vi har ingått med dig.

Om du vill skicka dina fotoprodukter till en annan person eller tredje part och ge oss deras kontakt- och adressuppgifter baserar vi denna behandling på ett berättigat intresse. Du hittar mer information om detta i paragraf 5.

Betalning av produkter

Om du väljer att spara en betalningsmetod lagras den inte hos oss, utan av en betalningstjänstleverantör enligt ett avtal med oss. Den betalningstjänstleverantör som lagrar dina uppgifter måste efterleva Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Observera att när du använder en sparad betalningsmetod för att betala din beställning används viss teknik för att skydda uppgifterna. Till exempel är inte hela kortnumret synligt för dig (vanligtvis döljs alla siffrorna förutom de fyra sista) och du måste tillhandahålla viss information (bland annat ett CV2-kortsäkerhetsnummer) för att kunna använda betalningsmetoden. För att ta bort eller ändra en sparad betalningsmetod följer du anvisningarna på webbplatsen eller appen.

Kontakta vår kundtjänst

Vi kan även behandla dina personuppgifter i syfte att tillhandahålla kundservice och svara på eventuella frågor du har. Detta omfattar att spara och registrera all relevant information i samband med din fråga, oavsett om den kommer in via telefon, chatt eller e-post. Det kan omfatta ditt namn, din kontaktinformation, ditt beställningsnummer och din betalningsinformation.

Om din kontaktförfrågan rör en beställning som du har gjort hos oss tidigare baseras behandlingen på fullgörandet av det avtal vi har med dig. I andra fall baserar vi behandlingen av personuppgifter på ett berättigat intresse, vilket omfattar vårt och ditt intresse av att hantera din fråga eller annan förfrågan så snabbt som möjligt.

Vi kan spela in telefonsamtal du har med kundtjänstavdelningen i utbildningssyfte. Detta omfattar all information som utbyts under telefonsamtalet och åtminstone ditt namn och din kontaktinformation. Vi gör detta baserat på vårt berättigade intresse av att försäkra oss om att vi bibehåller samma höga tjänstestandard.

Kundrelationer och marknadsföring

För att se till att våra produkter och tjänster uppfyller våra kunders behov utför vi analyser av användningen av webbplatsen och försäljningen av våra produkter och tjänster. För att göra det kan vi behandla uppgifter om din beställningshistorik, kontakt med kundtjänst, ditt namn, din kontaktinformation och information som samlats in från vår webbplats.

Vi kan även skicka marknadsföringsmeddelanden genom olika kommunikationskanaler, som e-post eller SMS. Du kan när som helst välja att inte ta emot flera sådana meddelanden. Dessutom använder vi segmentbaserad marknadsföring och marknadsföring via sociala medier, som Facebook och Instagram. Vi utför dessa aktiviteter baserat på ett berättigat intresse, vilket omfattar att säkerställa att våra produkter och tjänster uppfyller våra kunders behov, och samtycke när det kan vara nödvändigt.

Vi vill fortsätta att informera dig om rabatter, särskilda erbjudanden och nyheter. Vi gör detta i form av ett nyhetsbrev. Du får detta nyhetsbrev om du har registrerat dig för det eller om du har beställt produkter från oss. Om du inte längre vill få nyhetsbrevet kan du välja att avregistrera dig genom att klicka på "Avregistrera" längst ner i nyhetsbrevet.

Smart teknik

För att säkerställa att våra produkter och webbplatser uppfyller våra kunders förväntningar använder vi olika slags algoritmer för automatiskt skapande av produkter genom att analysera foton som överförs till våra system för detta ändamål. Genom att automatiskt skapa produkter åt kunder kan vi minska tiden det tar att skapa produkter från månader till minuter. Vi använder även teknik för att analysera projekttitlar som våra kunder anger för att bättre förstå deras behov. Användningen av denna teknik har inte några rättsliga eller viktiga verkningar. Behandlingen av personuppgifter för dessa ändamål är baserad på ett avtal – mer specifikt för att vidta åtgärder innan vi ingår ett avtal med dig – samt ett berättigat intresse.

Cookies

Vi samlar in information genom att använda cookies och liknande teknik. Cookies är små filer med information som lagrar och kan hämta information om dina besök på webbplatsen, t.ex. hur du kom till webbplatsen, hur du navigerade dig fram på webbplatsen och vilken information som intresserade dig. Du hittar mer information om hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.

Efterlevnad av rättsliga krav

Vi kan behandla personuppgifter som namn, kontaktinformation och betalningsinformation för att efterleva lagar och bestämmelser. Detta kan vara fallet när vi måste fullgöra skyldigheter i samband med skatter eller affärsverksamhet. För att efterleva relevanta lagar och bestämmelser kan vi under särskilda omständigheter även behöva dela dina personuppgifter med myndigheter eller tillsynsmyndigheter.

Personuppgifter som du tillhandahåller om andra personer

När du använder våra tjänster kan du tillhandahålla personuppgifter om andra personer än dig själv. Denna situation uppstår när du överför eller beställer foton där andra personer, utöver dig själv, är synliga eller där du anger kontakt- och adressuppgifter för andra personer under beställningsprocessen eftersom du vill att fotoprodukten ska levereras direkt till dem.

När du tillhandahåller personuppgifter om andra personer baserar vi behandlingen av deras personuppgifter på ett berättigat intresse. Dessa intressen omfattar bland annat ditt intresse av att snabbt och smidigt kunna skapa en fotoprodukt där inte bara du själv, utan även vänner, familj och bekanta finns med, och vårt affärsintresse av att kunna tillhandahålla dessa tjänster. Vi har tagit hänsyn till att det i de flesta fall är omöjligt, eller åtminstone mycket svårt, för oss att identifiera de specifika personerna i fotona och vi behandlar inte heller dina foton i det syftet.

Vi uppmuntrar dig emellertid att inte dela personuppgifter om personer som inte uppskattar det, att informera dem om och be dem att läsa denna integritetspolicy och att erhålla deras samtycke innan du börjar dela deras foton och andra personuppgifter med oss.

Vem delas dina personuppgifter med?

Våra anställda är berättigade åtkomst till personuppgifter i den utsträckning det är nödvändigt för det relevanta syftet och för att de ska kunna utföra sina arbetsuppgifter. De måste alla skydda uppgifternas konfidentialitet.

Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje parter, förutom till dotterbolag och/eller APG-anslutna företag och personuppgiftsbiträden enligt avtal med oss, t.ex.:

 • Betalningstjänstleverantörer.
 • Tillverkare, grossister och återförsäljare.
 • Leverans- och kurirtjänster.
 • Reklam- och marknadsföringstjänster.
 • Molnlagrings- och mjukvaruleverantörer.

Vi delar inte dina personuppgifter med tredje parter utan ditt samtycke såvida inte:

 • vi måste eller är berättigade att göra det enligt lag (till exempel till följd av ett rättsligt avgörande eller för att förhindra eller upptäcka brott eller bedrägeri)
 • vi förhandlar med en tredje part inför försäljning av någon eller några av våra verksamheter eller tillgångar, i vilket fall vi kan lämna ut personuppgifter till eventuell säljare eller köpare av sådana verksamheter eller tillgångar
 • en eller alla APG-enheter förvärvas av en tredje part eller överförs till en annan APG-enhet, i vilket fall personuppgifter som förvaras av en APG-enhet om dess kunder blir en av de överförda tillgångarna
 • vi vill hävda eller skydda våra rättigheter, vår egendom och vår säkerhet, eller våra kunders eller andras rättigheter, egendom och säkerhet.
 • Molnlagrings- och mjukvaruleverantörer.

Några av de förutnämnda parterna ligger i länder utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Där det är lämpligt ser vi till att lämpliga skydd finns på plats, som ett avtal där EU:s standardavtalsklausuler ingår.

Hur skyddas dina personuppgifter?

Eftersom skyddet av dina personuppgifter är viktig för oss har vi vidtagit lämpliga tekniska, fysiska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter mot oavsiktlig eller olaglig förstörelse eller oavsiktlig förlust, skada, förändring, obehörigt utlämnande eller obehörig åtkomst och alla andra former av olaglig behandling (inklusive onödig insamling) eller ytterligare behandling. Exempel är bland annat IT-säkerhetspolicyer, personalutbildning och säkra servrar.

Hur länge lagras dina personuppgifter?

Vi behåller dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla de syften som nämns i denna integritetspolicy, bland annat för att uppfylla rättsliga krav, bokföringskrav eller rapporteringskrav. Observera att lagen i vissa fall kräver att vi lagrar dina personuppgifter i enlighet med specifika lagringsperioder.

För att fastställa lämplig lagringsperiod för dina personuppgifter tar vi hänsyn till huruvida det finns en lagstadgad lagringsperiod som vi måste hålla oss till, huruvida lagring är det bästa med tanke på vår rättsliga position, syftena med att samla in och behandla dina personuppgifter samt personuppgifternas mängd, natur och känslighet.

Hur utövar du dina rättigheter vad gäller integritet?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR) har du ett antal rättigheter som du kan utöva gällande dina personuppgifter. Dina rättigheter är bland annat:

 • rätten att få en kopia av dina personuppgifter,
 • rätten att få vissa personuppgifter i elektroniskt format,
 • rätten att få personuppgifter rättade om de är felaktiga (du kan rätta de flesta av dina personuppgifter genom att logga in i profilavsnittet på ditt konto),
 • rätten att be oss att sluta behandla eller invända mot behandling under vissa omständigheter,
 • rätten att be oss att radera data under vissa omständigheter och
 • rätten att återkalla samtycke när som helst när det är den rättsliga grunden för vår behandling. Observera att återkallandet av samtycke inte påverkar lagligheten av den behandling som baserades på samtycke innan samtycket återkallades.

Om du vill utöva någon att dessa rättigheter är du välkommen att kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen nedan. Kom ihåg att vi kan be dig om ytterligare information för att verifiera din identitet innan vi behandlar din förfrågan. Vi ber dig också att tänka på att vi inte är skyldiga att uppfylla din förfrågan under alla omständigheter.

Hur kan du kontakta oss?

Om du har frågor eller klagomål om denna integritetspolicy eller sättet vi behandlar dina personuppgifter på ber vi dig att läsa våra Vanliga frågor först. Om du inte hittar din fråga där eller om du har ytterligare frågor eller klagomål så ber vi dig att kontakta vårt kundtjänstteam.

Du har även rätt att skicka in ett klagomål om hur vi hanterar dina personuppgifter till din lokala tillsynsmyndighet. Du kan kontakta din lokala dataskyddsmyndighet via kontaktuppgifterna på deras webbplats. Om du har klagomål ber vi dig vänligen att kontakta vårt dataskyddsombud först genom att skicka ett e-postmeddelande till dpo@photobox.com.

10 % rabatt din första beställning

när du registrerar dig för vårt nyhetsbrev!

Din e-postadress

Genom att fortsätta godkänner du de allmänna villkoren och har även läst integritetspolicyn. Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och villkor gäller.

Gå med i vår community

 • Facebook Photobox
 • Instagram Photobox

Säker betalning

 • mastercard
 • american express
 • paypal
 • visa
 • Klarna

Våra varumärken

 • Photobox
 • Hofmann
 • PosterXXL

Certifieringar

 • Trygg e-handel

© Photobox 2022, registrerat säte är Z.A.C des Perriers, 37-39 rue De Beauce, 78500 Sartrouville, Frankrike.
Obs! Detta är vårt registrerade säte. Adressen ska inte användas för returer eller frågor till kundtjänst.
Användarvillkor och integritetspolicy uppdaterade med verkan från den 25 maj 2018. v3.1